Over de omgeving

Zoek je een comfortabel familiehotel met een snelle toegang tot de prachtige Limburgse natuur? Boek dan je verblijf in Hotel Het Buskruid in Lummen.

Een gezellig hotel omgeven door Limburgse natuurpracht

Hou je van wandelen of fietsen in de natuur?
Of kom je graag tot rust tussen prachtige fauna en flora?

Dan kun je tijdens je verblijf in Hotel Het Buskruid je hart ophalen.
Want de streek rond ons hotel bevat heel wat pareltjes van Moeder Natuur.


Vallei van de Zwarte Beek

De Vallei van de Zwarte Beek is een van de waardevolste beekvalleien in Vlaanderen. Het beekdallandschap strekt zich uit van de Limburgse gemeenten Zelem tot Hechtel.

Het wandelpad kronkelt door weiden en hooilandschappen en neemt je mee langs greppels en beekjes. De Vallei van de Zwarte Beek biedt avontuur voor jong en oud. Vergeet zeker je verrekijker niet om de prachtige dieren te spotten!

Lees meer

Het Schulensbroek met het Schulensmeer

Op een boogscheut van ons hotel ligt het Schulensbroek, een gebied waar de rivieren de Demer, de Herk en de Gete samenvloeien. Het broek is met zijn rijke fauna en flora een paradijs voor vogelspotters en natuurliefhebbers. Het Schulensbroek heeft vooral dankzij de weidevogels nationale en internationale faam verworven.

Het Schulensmeer, de grootse binnenwaterplas van Vlaanderen maakt ook deel uit van het broek. Je kunt er terecht voor een lekker hapje en drankje of voor activiteiten zoals surfen, zeilen, kajakken, mountainbiken en beachvolleyballen.

Lees meer

Het domein van de Duizendjarige Eik

In de Dikke Eikstraat in Lummen vind je drie generaties van prachtige eikenbomen:
• de oude eik, een geklasseerde eikenboom van ongeveer 1700 jaar oud met een stamomtrek van 6,40 m
• de ‘zoon’, een fiere inlandse eik van ongeveer 350 jaar oud
• de ‘kleinzoon’, een jonge eik die bij de millenniumwissel 2000-2001 geplant werd

In lang vervlogen tijden werd er onder deze bomen recht gesproken. Nu is het domein de ideale plaats om te ontspannen of te genieten van een lekkere picknick.

Lees meer

Het stiltepad en stiltegebied Gerhagen

Een van de eerste stiltegebieden in Vlaanderen dat het Vlaamse kwaliteitslabel voor stiltegebieden kreeg, was Gerhagen.

Het is een oase van stilte en groen, en de perfecte setting om helemaal tot rust te komen of een fijne wandeling te maken.

Lees meer

En nog veel meer!

Daarnaast zijn de kruidentuin en de abdij van Herkenrode, het domein BovyBokrijk en het Nationaal Park Hoge Kempen zeker een bezoekje waard.

Ons hotel is de ideale uitvalsbasis om het Limburgse bronsgroene eikenhout te voet of met de fiets te ontdekken. De GR5-route komt aan ons hotel voorbij en het beroemde Limburgse fietsroutenetwerk ligt in de buurt, net zoals vele wandelroutes van Natuurpunt.

Heb je zin om de Limburgse natuurpracht te ontdekken? Of wil je meer weten over de omgeving van ons hotel? Neem dan gerust contact met ons op.

Contacteer ons